Ribizlis-habos sütemény
-
Állítólag ez egy klasszikus retro sütemény, csak én nem tudtam róla.
Ugyanis anyu sosem sütött ilyet, pedig volt ribizli bőven anno a hegyen. De
ami késik,...
2025 nyara - elmélkedéseim
-
Végigcsináltam a napi rutint, magamon és a farmomon is, mindenki
elégedettnek tűnik, nem várunk ma nagy kánikulát, a szél is lengedez,
boldog és er...
E-vitaminos ajakápoló
-
Elsősorban a regenerálás volt a cél, főleg a hideg téli időszakra, amikor
extra ápolásra van szüksége a bőrnek.
A recept:
15 gr méhviasz
10 gr shea va...
Epres minitorta glutén- és cukormentesen
-
Könnyű epres finomság, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban, az
újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
*Hozzávalók 8 db 12 cm átmé...
Sajtos-sonkás tölcsérek
-
Biztosan mindenkinél előfordul időnként, hogy a hűtőben felszaporodnak a
maradékok. Van egy darabka sajt, pár szelet sonka, kissé m...
Mogyorónyuszik húsvétra
-
Ezekkel a földimogyoróból készült apró nyuszikkal szeretnék Nektek nagyon
szép húsvéti napokat kívánni, mert bármilyen sűrű is most az életem, mindig
nagy...
Kávés csokitorta
-
Még egy torta, mert tortából sosem elég :)
Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a
mélyhűtőben kell tartani, és utána is érdeme...
Fekete István
-
*Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is,
aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az
üté...
Coco, Birke, Cranberry....
-
....entstanden im Frühling/Sommer. Bin jetzt wieder fleißiger am sieden,
gerade noch Sommer, steht Weihnachten vor der Tür.
Entstanden sind:
Coco
Sc...
Egy álom valóra válik
-
1. Utazás Lufthansa First Class-on
Lacinak meg kellett igerjem, hogy cserelek vele, mert o ezt szeretne, hogy
megtapasztaljam, hogy milyen itt utazni, ami...
Löwenzahn und Scarabäus
-
Schon lange habe ich keine Seife mit Auflegern mehr gemacht, irgendwie
fehlte die Idee. Nun war sie da...gleich doppelt, und so hiess es in
tagelanger Vora...
Boci és Méhecske
-
Boci, mint joghurt.
Méhecske, mint méz.
Ezzel (majdnem) mindent el is árultam. :))
További összetevők: olívaolaj, kókuszolaj és búzacsíraolaj.
A tetejét b...
Nem vesztem el ...
-
csak kicsit hanyagoltam az írást.:)
Sok minden történt az utolsó bejegyzésem óta, megemlítenék párat röviden.
Egy igazi Mikulás napi ajándék volt, hogy vég...
Time to say goodbye
-
Biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi időben a blog nem pörgött és nem
frissült annyira, mint régen.
A lassulás oka az, hogy az én életem nagyon felpörg...
Grimm Café
-
Rendezte: Szirmai Márton Rajz: Agócs Írisz ...És boldogan éltek, amíg meg
nem haltak... Valóban? Mi történt a Grimm mesék hőseivel miután a történet
vége...
Szappanpecsét
-
Jókor és jó helyre születtem, ez most megint kiderült. Hogy miért, mindjárt
megírom.
Amikor még csak olvasgattam a szappanozásról, már akkor csodáltam az...
Manók és baglyok
-
*Manók és levendulával töltött baglyok lepik el a Kámoni arborétumot.*
* Ha ti is szeretnétek belőlük, írjatok vagy telefonáljatok!*
Masszázs gyertya
-
Akár kedveseddel töltenél el egy meghitt estét, akár masszőrként
kápráztatnád el vendégeidet, a masszázsgyertya garantált siker.
Igazi kikapcsolódás, és lux...
Jobb későn, mint soha! - Parajdi sós szappan
-
*Parajdi sós kecsketej szappan.*
*Jól kivehető a képen látható sódarabban az a bizonyos iszap rétegződés
amiről az alábbiakban olvashattok.*
*Ezt a sza...
Szimpla piac - termelői vásár hírek
-
Aki keresett minket ma és múlt héten vasárnap, attól elnézést kérnék, hogy
nem jeleztem, nem leszünk. Múlt héten nyaraltunk, ma meg a nagytakarítás
közepén...
Kakukkfűből szirup
-
A receptje úgy kezdődik, hogy napsütéses délelőtt vedd a karodra a
kosaradat, és indulj el kakukkfüvet szedni. Vagyis a virágját. Ha megtelt a
kosárad, sie...
elkezdem valahol en is...
-
Hol is kezdjem?! Manapsag nagy divat a blog iras es lassan lassan
mindenkinek van. Soha nem voltam oda erte, aztan ma maskent latom. Sok
baratom emlegette,...
Egyedül készítettem, teljesen egyedül és talán nincs és nem is lesz vele semmi hiba! Egy hete voltam a Creativiky kezdő szappankészítő tanfolyamán, ott gyűjtöttem össze a kellő bátorságot, hogy itthon is bele merjek vágni a szappankészítésbe. Aki már készített szappant, az nem lepődik meg, ha azt mondom, hogy...... teljesen beleszerettem! Nagyjából egy-másfél éve terveztem, hogy elmegyek majd a tanfolyamra, most szerencsére sikerült eljutnom, de előtte sok szappanos fórumot és erről szóló cikket olvasgattam, összegyűjtöttem egy füzetben minden fontos lépést a készítésről, a hozzávalókról, a lúg oldásáról...stb... A lúgtól tartottam a legjobban, ezért is volt jó a tanfolyam, láttam, hogy nem kell félni tőle, csak be kell tartani minden biztonsági előírást és akkor nem lehet baj. Úgy terveztem, hogy majd lefotózom a különböző lépéseket, de ez így elsőre nem jött össze, alig értem a végére és így is felébredt az én kis huncut babám, amikor pontosan a lúg-olajak keveréket kellett összekeverni. Szóval majd legközelebb megpróbálom rögzíteni a mozzanatokat, most csak a szappanokról készültek fotók, formába öntés és felszeletelés után.Íme a recept:
250 g olívaolaj
150 g kókuszvaj
100 g pálmavaj
50 g ricinusolaj
50 g sheavaj
228 g desztillált víz
83,29 g lúg
Került még bele levendula illóolaj úgy 4-5 ml és levendula virágzat. Nagyon szépen pudingosodott, örültem is neki, majd a tömb formában szépen gélesedett is.
A gélesedéstől biztosan nagyon megijedtem volna, de a tanfolyamon is volt erre példa, így tudtam, hogy ez egy különleges állapota a szappannak, nem lesz belőle probléma. Egész nap figyelgettem, hogy ne melegedjen túl, aztán ma felvágtam (alig bírtam kivárni egy napot a keményedésig....)
Kíváncsi vagyok milyen lesz majd használni, kb. 4 hét múlva érik meg, de én azért Karácsonykor teszek egy kézmosás-próbát vele :-) Köszönöm Creativikyéknek a segítséget!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése